TRAVEL

Τρεις έξυπνοι προορισμοί για αποδράσεις με μικρά παιδιά

Τρεις έξυπνοι προορισμοί για αποδράσεις με μικρά παιδιά

Έξυπνες τοποθεσίες για αποδράσεις που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Τρεις προορισμοί που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Παρακάτω ακολουθούν τρείς προορισμοί που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Παύλιανη – Φθιώτιδα

Στις καταπράσινες πλαγιές του μυθικού όρους Οίτη βρίσκεται χτισμένος σε υψόμετρο 1.040 μέτρων ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Φθιώτιδας, το πανέμορφο χωριό της Παύλιανης. Πρόκειται για έναν προσιτό προορισμό, μιας και οι αποστάσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας είναι σχετικά μικρές, μην ξεπερνώντας τις τρεις περίπου ώρες διαδρομής.

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Παύλιανης, αποτελεί το φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού, το οποίο αποδεικνύει μάλιστα και την αγάπη όλων για τον τόπο τους. Με μια αξιοζήλευτη προσπάθεια, οι μαθητές του χωριού με την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων, μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι πλάι στα τρεχούμενα νερά του ποταμού με φόντο τα αιωνόβια δέντρα του πάρκου, απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, γέφυρες, τούνελ και μυστικά μονοπάτια με ευφάνταστες πινακίδες με πληροφορίες και οδηγίες καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής, σε καλούν να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία και να ξαναγίνεις για λίγο και εσύ παιδί.

Πηγές Κρύας – Λιβαδειά

Οι πηγές της Έρκυνας βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία Κρύα, σε μια κατάφυτη περιοχή από αιωνόβια πλατάνια στην Λιβαδειά Βοιωτίας.

Καταρράκτες, νερόμυλοι, πέτρινα γεφύρια, πλούσια βλάστηση, πλακόστρωτα, και ατελείωτα τρεχούμενα νερά, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό βγαλμένο λες από πίνακα ζωγραφικής.

Ζαχλωρού – Αχαΐα

Η Ζαχλωρού είναι ένα μικρό ορεινό χωριό της Αχαΐας χτισμένο στο Φαράγγι του Βουραϊκού και βρίσκεται περίπου στο μέσο της διαδρομής του οδοντωτού Διακοφτού – Καλαβρύτων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 623 μέτρων και απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων.

Η τουριστική της ανάπτυξη της συνδέεται άμεσα με το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό, μα και στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βουραϊκού, το οποίο ξεκινάει 3 χιλιόμετρα βόρεια της Ζαχλωρούς, και έπειτα από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή παράλληλα με το ομώνυμο ποτάμι, εκβάλλει στο Διακοφτό.