ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τα πρώτα 38αρια «χτύπησαν» στην Κρήτη - Υψηλή θερμοκρασία και στην Αττική

Καιρός: Τα πρώτα 38αρια «χτύπησαν» στην Κρήτη - Υψηλή θερμοκρασία και στην Αττική

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφησαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στη Μονή Τοπλού με 38,6 °C

Μπορεί ο καιρός να είναι «αναποφάσιστος» και να δείχνει δύο πρόσωπα στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, όμως στην Κρήτη ήταν ξεκάθαρος. Ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο και τα πρώτα 38αρια έκαναν την εμφάνιση τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του meteo.gr, υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας την Κυριακή 19/05.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C είχαμε επίσης και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Δωδεκανήσων.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφησαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στη Μονή Τοπλού με 38,6 °C. Ακολούθησαν η Νεάπολη Λασιθίου με 37,9 βαθμούς Κελσίου, τα Πεζά Ηράκλειου με 36,3 βαθμούς Κελσίου και η Πλάκα Λασιθίου με 36.1 βαθμούς Κελσίου.